Mirto Print zet activiteiten verder onder Graphius Group

Mirto print persbericht beeld

Mirto Print ‘CV erkend als SO’, de Gentse drukkerij die zich onderscheidt door een duidelijke sociale ambitie, zal vanaf 8 augustus haar print- en drukactiviteiten verderzetten onder Graphius Group.

07/07/2022

De grafische activiteiten van Mirto Print werden meer dan 50 jaar geleden opgestart in Landegem als tewerkstellingsopportuniteit voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Na een verhuis naar Drongen in 2007 en een verzelfstandiging (tot Nevelland Graphics) in 2008 wist Mirto Print haar activiteiten in samenwerking met zusterbedrijf Mirto vzw verder te ontwikkelen. In de afgelopen jaren heeft Mirto Print haar positie als professionele, kwalitatieve én sociaal geëngageerde drukkerij weten te versterken. Deze professionaliserig heeft uiteindelijk de weg gebaand voor de huidige samenwerking met Graphius Group waarbij beide partijen inspelen op de nood aan schaalvergroting en verdere specialisering en professionalisering in een snel en continu wijzigende markt.

De integratie van Mirto Print op de Graphius productiesite in Oostakker betekent een verderzetting van de lokale tewerkstelling voor de 10 Mirto Print medewerkers alsook een verderzetting van een lokale én nog meer uitgebreide en flexibele dienstverlening aan de diverse klanten. De samenwerking met Graphius, als bijzonder sterke speler in de sector, biedt de klanten een langdurige garantie op een uitgebreide service in zowel algemeen als gespecialiseerd drukwerk. Ook het selfpublishing platform Skribis, opgericht door Mirto Print in 2016, zal haar diensten onder Graphius verder blijven ontwikkelen.

Het sociaal engagement waarvoor Mirto Print bekend staat, zal ook onder Graphius Group verdergezet worden dankzij een verregaande samenwerking met lokaal maatwerkbedrijf Mirto vzw. Het zusterbedrijf van Mirto Print blijft haar activiteiten dan ook verderzetten op de huidige locaties in Gent én Eeklo om op die manier de meer dan 250 personen met een afstand tot de arbeidsmarkt blijvend tewerk te stellen.

Voor meer info en contact kan je terecht op de nieuwe website van Mirto Print by Graphius.