Hoe we Artificiële Intelligentie helpen in de wereld van navigatie

Voor TomTom werkten we als testproject een interessante case uit. We hielpen daarbij artificiële intelligentie om straten beter te leren herkennen. Zo worden private en publieke wegen in de toekomst beter herkend, wat het makkelijk maakt voor navigatie-appatuur om ons van punt A naar B te begeleiden!

TomTom, een wereldleider in navigatie- en locatietechnologie, biedt nauwkeurige en actuele kaarten en navigatiesoftware voor auto's, vrachtwagens, motorfietsen en voetgangers. Hun geavanceerde oplossingen voor wagenparkbeheer optimaliseren routes, verminderen brandstofkosten en verhogen de efficiëntie. TomTom's expertise in kaarten, verkeersinformatie en locatiegegevens ondersteunt stadsplanning, logistiek en autonome voertuigontwikkeling. Ze transformeren en verbeteren de manier waarop mensen en bedrijven wereldwijd navigeren en locatiegegevens benutten.

Beeld and video labeling

Waar TomTom tegenaan liep

Om deze kaarten up-to-date te houden maakt TomTom sinds kort gebruik van Artificiële intelligentie. Deze scanned de kaarten uit hun database en plaatst daarbij labels bij wegen en plaatsen. Een van deze labels duid bijvoorbeeld aan of een weg privaat of publiek beschikbaar is. Daar wordt vaak bij gemist gezien de software niet genoeg refertie heeft om zich op te baseren.

IMG 2571

Hoe Mirto van dienst kon zijn

Tomtom stelde voor deze case een van hun grote datasets aan ons ter beschikking. Op satellietfoto’s valideerden onze maatwerkers label per label of de weg privaat of publiek is.

Het resultaat

Inmiddels klaarden we reeds honderden resultaten voor TomTom. Deze geverifieerde resultaten komen niet alleen in hun dataset te staan, ze zorgen er ook voor dat het herkenningsmechanisme van TomTom scherper, sneller en correcter te werk gaan in de toekomst.