Header foto

Koken is … begrijpen. Vanuit die stelling schreef William Mathijssen, docent aan de hotelschool van Gent, The Cooking Blueprints. Geen kookboek voordevol recepten, wel een gids vol praktische kennis die essentieel is om op een correcte manier creatief aan de slag te gaan in de keuken. Met oog voor detail en creativiteit wordt elke pagina een ontdekkingsreis in de culinaire wereld. Verrijkt met heldere ilustraties van zijn vrouw, Anne, is The Cooking Blueprints de perfecte blauwdruk voor culinair succes.

Meet the team the cooking blueprints

Blueprint Origins

Na jarenlang lesgeven aan de hotelschool in Gent leidde Williams passie voor koken en het verlangen om diepgaand en praktisch lesmateriaal te creëren tot het ontstaan van dit kookboek. In vier delen legt hij de belangrijkste culinaire concepten haarfijn, en met ondersteuning van meer dan 1200 handgemaakte tekeningen, uit. De lezer krijgt geen op te volgen recepten voorgeschoteld, maar wel info over basisprincipes, processen en vaardigheden om zelf mee aan de slag te gaan en de eigen stijl te verkennen en ontdekken.

Image002

Mirto’s Pak Lab

Voor het drukwerk deed William een beroep op onze partner, Graphius. Daar werden de boeken gedrukt en voorzien van een harde kaft in vier verschillende kleuren. Om de reeks tot één geheel te bundelen, kon Graphius rekenen op de hulp van Mirto’s Pak Lab. In drie dagen werden er handmatig 1000 sets van vier samengesteld en verpakt in krimpfolie.

Mirto’s Pick en Post

De eerste grote leveringen werd direct verpakt in kartonnen dozen en verzonden, de stock die werd bij Mirto veilig opgeslagen. Ze zijn tot op de dag van vandaag te bestellen via de webshop van The Cooking Blueprints. Deze webshop werd binnen twee uur gekoppeld aan Mirto's picksysteem. Zo hoeft William zich geen zorgen te maken over de opslag en verzending van toekomstige bestellingen. Via het klantenportaal behoudt hij eenvoudig het overzicht van de voorraad en weet hij dat zijn lezers hun bestelling vlot ontvangen.

Image00002
Image004

Ontzorgen

Het uitbrengen van een boek is een hele onderneming. Het proces van idee tot afgewerkt product bij de klant vergt veel opvolging en oog voor detail. Daarom staat Mirto met plezier klaar om onnodige stressmomenten tijdens het opstartproces weg te nemen. Koken is niet Mirto’s grootste talent, maar logistieke processen, die worden beheerst als de beste; Mirto biedt ruimte, materiaal, digitale ondersteuning en vooral de kennis die een beginnende auteur zoals William een grote stap vooruithelpt. Op die manier maken we van een complex proces een succesvolle samenwerking met groeimogelijkheden.