Mirto op uitwerk bij de ziekenhuisapotheek van het UZ Gent

De ziekenhuisapotheek van het UZ Gent speelt een belangrijke rol in het verstrekken van farmaceutische zorg aan patiënten. Gelegen in het hart van het UZ, fungeert de apotheek als een centraal knooppunt voor de distributie en het beheer van geneesmiddelen. Het team van apothekers staat garant voor de veiligheid, effectiviteit en juiste toediening van medicatie aan elke patiënt.

Thomas
Ik voel dat uitwerk, omwille van de vele voordelen, in de lift zit. Daarom zetten we hier als Mirto op in!
— Thomas Van Robays Contacteer mij
IMG 2851

De noden van de ziekenhuisapotheek

In de ziekenhuisapotheek van UZ Gent moeten heel wat repetitieve taken worden verricht, en dat op grote schaal. De opdrachten moeten snel worden uitgevoerd en vragen heel wat handelingen. Een uitdaging voor de apotheek want die opdrachten kosten tijd en medewerkers. Wetende dat bijvoorbeeld de antibiotica voor thuisverpleging ook tot hun takenpakket behoort, kunnen ze dan ook iedere helpende hand gebruiken.

IMG 2848

Wat Mirto voor hen betekent

De reden waarom UZ Gent beroep doet op Mirto is tweeërlei. Enerzijds betekent de schaalgrootte van een ziekenhuisapotheek dat extra handen welkom zijn. Daarnaast speelt ook de expertise een rol. Apothekers hebben immers een grote expertise in o.m. de bereiding van geneesmiddelen, maar niet persé in het verpakken ervan. Om ervoor te zorgen dat de vaste medewerkers zich kunnen focussen op hun kerntaak doet het team beroep op Mirto.

Een tiental keer per jaar komt een team van acht Mirtolisten langs voor diverse opdrachten. Zo maken ze pakketjes voor de thuisverpleging en labelen ze de hoog-risico-medicatie voor het ziekenhuis zelf. Tijdsrovend, maar vooral, secuur werk dat hoogst nodig is voor een goede interne werking.

Het resultaat

Al meer dan 11 jaar werkt de ziekhuisapotheek van het UZ Gent samen met Mirto. Waaraan Mirto deze langdurige samenwerking verdient?

  • Het secuur werk van onze Mirtolisten
  • De kennis die het team van Mirto heeft over de werking van de ziekenhuisapotheek
  • De aanwezigheid van de coach die onze medewerkers ondersteunt en het werk organiseert
  • De efficiënte en volledige communicatie tussen onze coach en de medewerkers van UZ Gent