Het 1700-nummer van de Vlaamse Overheid

Voor de Vlaamse Overheid linken onze Mirtolisten de binnenkomende vragen met het juiste thema of onderwerp. We zorgen ervoor dat hun herkenningssysteem correcter en nauwkeurig wordt en verhogen daarbij de snelheid waarbij de overheid de diensten kan leveren.

Het 1700-nummer van de Vlaamse Overheid is een essentiële dienst voor burgers die op zoek zijn naar informatie en hulp bij overheidszaken. Met één telefoontje krijgt u toegang tot kennis en ondersteuning op verschillende gebieden, zoals belastingen, sociale zekerheid, mobiliteit, gezondheid en meer. De medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden, u te begeleiden bij het invullen van formulieren, en u te voorzien van relevante informatie over overheidsprogramma's en -diensten. Het 1700-nummer is een waardevolle bron die bijdraagt aan een vlotte interactie tussen de Vlaamse Overheid en haar burgers, en het vereenvoudigt de toegang tot overheidsinformatie aanzienlijk.

Waar de Vlaamse overheid tegenaan liep

Op het nummer komen tal van vragen binnen. Deze worden door artificiële intelligentie herkend en naar gelang het thema doorverbonden naar de juiste dienst. Helaas wordt in een bepaald percentage van de vragen het thema niet herkend en verschijnt er een foutmelding of wordt er doorverbonden naar een verkeerde dienst. Iets wat naar dienstverlening toe niet efficiënt is.

Tekst labeling

Hoe Mirto hierbij een oplossing kon bieden

Het 1700-nummer capteert de vragen die niet of foutief worden beantwoord en bundelt deze in een data-set. In deze data-set linken onze Mirtolisten telkens de gestelde vraag bij het bijpassende thema.

Het resultaat

Door onze samenwerking wordt het automatische antwoordsysteem binnen de Vlaamse Overheid nauwkeuriger en krijgen mensen een specifieker antwoord op hun vraag. Ook schakelt de dienst nu rapper door naar de bevoegde persoon voor meer informatie of bijstand.