Mediawijs, het kenniscentrum voor Mediawijsheid, informeert en adviseert hoe jongeren maar ook leraren en docenten het best omgaan met de diverse aspecten van de snelle digitale revolutie. Mediawijs werkt rond een aantal thema’s zoals sociale media, nepnieuws of artificiële intelligentie. De VRT is partner en/of opdrachtgever. Mirto werd de partner voor de educatieve boxen met info. De eduboxen van Mediawijs kunnen online besteld worden. Ze worden vaak gebruikt in het secundair onderwijs.

Hoe is de edubox samensteld?

De eduboxen zijn vaak witte A4 postvouwdozen met telkens vier gevouwen mapjes. In elk mapje zitten een dertigtal steekfiches met vragen en antwoorden. De edubox ‘Data in de pers’ is een ander concept en bestaat uit een scharnierdoos met steekfiches.

Edubox Mirto VRT
Edubox 2

Het concept van de edubox is het resultaat van een intens overleg tussen Mediawijs en Mirto.

  • De klant levert het grafisch ontwerp aan en Mirto doet de rest.
  • Zowel Mediawijs als VRT kozen voor Mirto omdat het volledige productieproces van drukwerk, handling, samenstelling tot orderpicking en verzenden naar de eindgebruiker door één en dezelfde partner wordt opgevolgd.
  • Mirto voorziet in samenwerking met partners de productie van al het drukwerk: van mapjes tot steekfiches.
  • De Pak Lab-afdeling van Mirto vouwt de mapjes met kleppen tot een omslag. De steekfiches worden manueel in het mapje gestoken. Daarna worden de postvouwdozen gevouwen en vier mapjes worden in de doos gestoken. Op de doos wordt nog eens een sticker met de titel van de edubox gekleefd. De eduboxen worden geleverd bij de klant of worden gestockeerd voor de laatste fase, de distributie.
  • De precieze Pick & Post Mirtolisten nemen de laatste fase voor hun rekening. Via een webportaal ontvangen we de bestellingen. Na verwerking printen we nog een bestelbon en een verzendlabel. Zo valt elk pakje snel in de juiste bus. Wist je trouwens? Mirto biedt zeer interessante bpack-tarieven dankzij het volumecontract dat we jaarlijks afsluiten met bpost.

De eduboxen van Mediawijs en VRT zijn een perfecte illustratie van de brede professionele dienstverlening die we onze klanten kunnen bieden. Mediawijs en VRT kunnen zich ten volle concentreren op hun missie: het delen van kennis en jongeren informeren. Alle praktische beslommeringen nemen wij voor onze rekening!