Mirto pickt verbanddozen voor ModulAid: duurzaam en sociaal

Elk bedrijf is verplicht een verbanddoos te hebben. Maar hoe vaak hoor je wel niet dat deze verbanddoos niet volledig is of bepaalde producten vervallen zijn? Samen met Mirto bedacht Pharmacar, één van onze klanten, een oplossing: ModulAid. Via de app kan een bedrijf aangeven als een item uit hun verbanddoos op is. De app laat ook weten als een item gaat vervallen en dus vervangen moet worden.

Web pickpost case modulaid foto2
Wat Mirto doet, is uniek in Europa!
— Axel Dejonghe, ModulAid by Pharmacar

Een app, speciaal voor ModulAid

“Omdat we aanvoelden dat de vraag naar versturen-op-afroep (orderpicken) steeds groter werd, zijn we beginnen automatiseren. We kochten een eenvoudige scanner en zijn zelf een nieuwe applicatie beginnen bouwen met een interface volledig op maat van onze maatwerkers.” legt Johan Strumane, projectontwerper bij Mirto, uit. “Het is immers niet eenvoudig om zo’n IT-proces om te zetten naar een gebruiksvriendelijke werkmethode.”

Web pickpost case modulaid foto4
Web pickpost case modulaid foto1

Geslaagde samenwerking

“Mirto bewijst dat het volledig mee is met e-commerce en de moderne verpakkingstechnieken. En wij zijn trots dat we onze verbanddozen op een maatschappelijk verantwoorde manier laten samenstellen, in België zelf.” zegt een tevreden Axel Dejonghe.

Web pickpost case modulaid foto5
We kochten een eenvoudige scanner en zijn zelf een nieuwe applicatie beginnen te bouwen met een interface volledig op maat van onze maatwerkers.
— Johan Strumane, projectontwerper Mirto

Eeklo vult, Gent verzendt

Ook uniek aan deze samenwerking is de interne kruisbestuiving. De grote Pharmacar-opdrachten gebeuren in Eeklo (vb.: samenstellen van verbanddozen voor de auto-insdustrie). Referenties die nodig zijn voor de ModulAid-opdracht worden in Eeklo verzameld, alvorens ze naar Gent te brengen. Daar staan ze op stock tot er een ModulAid-verbanddoos samengesteld moet worden door team orderpicking. Écht teamwork!

Verbanddozen op maat van elk bedrijf

Hoe speelden we het klaar voor ModulAid?

  • eerst verpakt Mirto Eeklo alle items per setje
  • als de klant aangeeft in de app dat een item op is...
  • ... krijgt Mirto Gent een melding en verzamelt alle nodige items
  • de verbanddoos wordt op afroep samengesteld door Mirto en opgehaald door bpost
  • de klant ontvangt aanvullingen of een compleet nieuwe doos
Web pickpost case modulaid foto3

Sociale Economie Vlaanderen kwam kijken hoe Mirto en Modulaid het aanpakken

Lees hier het interview

WIJ ZIJN MIRTO.
WE VERZAMELEN EN VERZENDEN, WE PICKEN EN VERPAKKEN, WE PLANTEN EN SNOEIEN.

Onze missie is klaar en helder: van kwalitatieve handenarbeid maken wij betekenisvol werk. Mirto wil een lans breken voor de waardering van gespecialiseerde maatwerkers. We doen dat vanuit onze positieve, creatieve en speelse natuur. Elke dag opnieuw.

We willen onze medewerkers in staat stellen om zich te ontplooien met betekenisvol werk. Op die manier dragen we op een vooruitstrevende, niet-alledaagse manier bij aan een nieuwe economie waarin het welzijn van iedereen centraal staat.