De Oosterbaan Investment Group vestigde zich ooit op een prachtig domein in Brugge. Sinds ze daar hun intrek namen, werd er echter geen onderhoud meer gedaan in het parkbos van ruim 2 hectare dat aan het domein paalt. Het bos was daardoor ondoordringbaar geworden door zaailingen, bramen, omgewaaide bomen en takken. Daarnaast was er ook een vrij ruime vijver aanwezig, met in het midden een haast even ondoordringbaar eiland, die aangepakt moest worden. De uitdaging voor Mirto's Green Team was om alles in het bos en rond de vijver helemaal op te frissen, zodat het opnieuw mogelijk werd om een wandeling te maken in het parkbos. Ook de zichtassen naar omliggende velden moesten hersteld worden, maar wel op zo'n manier dat de privacy en de inkijk naar het gebouw niet in het gedrang kwam.

Group Oosterbaan Mirto 2
Oosternbaan Group Mirto 1

De Oosterbaan Group werkt al jaren samen met een gerenommeerd tuinarchitect Dominique Eeman. Samen met hem zijn wij aan de slag gegaan. We markeerden in het bos eerst alle bomen, struiken en ondergroei die weg moesten, zodat het duidelijk was voor de ploeg wat weg mocht en wat moest blijven. De zaailingen en kleine struiken werden door Mirto zelf aangepakt. We draaien ons hand niet om voor repetitief handwerk, integendeel, we zijn er zelfs sterk in!

Voor de grotere struiken en het wegbrengen van alle groen deden we een beroep op een onderaannemer waarmee we al jaren werken. Onze klant kon hier dus rekenen op een totale ontzorging van zijn project. Dagelijks was er overleg tussen de klant en Mirto, wekelijks was ook de tuinarchitect aanwezig op het overleg zodat hier en daar nog kon worden bijgestuurd. Op het einde van elke werkweek werd de vorderingsstaat voorgelegd, zodat er ook op financieel vlak geen verrassingen waren. Een mooi voorbeeld van onze manier van werken bij alle andere projecten: we geven je altijd 100% transparantie.

Mirto heeft het domein opgewaardeerd, oude paden die vroeger in het bos lagen werden hersteld, rond de vijver kon opnieuw worden gewandeld en alle zichtassen werden hersteld. Verder werd er ook een plan opgemaakt waar we voor de komende 5 jaar met de tuin en het bos naar toe willen.