Vacature directeur sales en operations

Mirto zoekt directeur sales en operations

Wij van Mirto, wij hebben een speciale missie. Wij zijn vechters voor de goede zaak. We willen dat iedereen ziet hoe waardevol onze handenarbeid is. Hoe willen we dat doen? Door klanten te zoeken die in ons geloven. Door prima werk af te leveren en onze klanten blij te maken. Door werk op maat te creëren voor ieder van ons. Werk dat ons een doel geeft, en ook goesting.

Op dit moment zijn we op zoek naar een gedreven, enthousiaste collega om ons verder te versterken als directeur sales & operations.

‘Ons’, dat is maatwerkbedrijf Mirto: 350 medewerkers met ontelbare talenten die, verdeeld over 2 sites in Gent en Eeklo in 3 activiteitenclusers, Pak Lab, Pick & Post en Green Team, een omzet van meer dan 7 miljoen euro realiseren.

We zoeken iemand die mee onderzoekt en bepaalt waar Mirto naartoe gaat. Iemand die commerciële plannen maakt om onze organisatie te laten evolueren en deze linkt aan onze operationele en digitale mogelijkheden en ambities. Relevant blijven op de markt en deze relevantie matchen met de competenties van onze medewerkers blijft immers onze grootste uitdaging.

Strategisch beleid:

Als 1 van de 3 directieleden van Mirto ben je een drijvende kracht achter het strategisch beleid van Mirto. Je bent verantwoordelijk voor de domeinen sales, operations en digitalisering. Vanuit jouw expertenrol in deze domeinen en jouw omgevingsbewustzijn breng je (innovatieve) ideeën aan die de duurzaamheid van Mirto als maatwerkbedrijf ten goede komen. Je beslist over de strategie en staat in voor de realisatie en monitoring ervan.

In het directie- en managementteam breng je advies over jouw domeinen en teams en verzorg je de rapportering over de realisaties, belangrijkste indicatoren, evoluties en mogelijke optimalisaties. Op die manier sta je in voor de kruisbestuiving tussen de diverse domeinen bij Mirto.

Als directielid ben je ook een bezieler van Mirto en haar organisatiestructuur- en cultuur. Je weet de ambities van jouw team en Mirto intern én extern te vertalen en bent zowel voor onze Mirtolisten als voor onze (potentiële) externe stakeholders een betrouwbaar ‘Mirto gezicht’, een interne en externe netwerker.

Operationeel beleid:

Als directeur sales & operations ben je ook rechtstreeks leidinggevende van onze 2 productiemanagers, het salesteam en het team digitalisering en procesoptimalisatie.

Samen met jouw team vertaal je het strategische beleid in operationele doelstellingen. Je inspireert en motiveert jouw teamleden om deze doelstellingen op de meest effectieve en efficiënte manier te realiseren, steeds rekening houdend met de mogelijkheden en het welzijn van Mirto en de Mirtolisten. Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en opvolging van de jaarlijkse actieplannen. Performantie, samenwerking en ontwikkeling zijn jouw ‘guiding principles.’ Je hebt hierbij niet enkel oog voor het resultaat, maar ook voor het proces.

Voor jouw team ben je een klankbord, coach, probleemoplosser en richtinggever. Je geeft eigenaarschap waar het kan en neemt formeel leiderschap op wanneer nodig. Het nemen en uitdragen van heldere keuzes die bijdragen tot het welzijn en de duurzaamheid van Mirto is hiervan een cruciaal onderdeel.

Wat Mirto biedt (aanbod):

Mirto is, als maatwerkbedrijf, niet zomaar een bedrijf. We hebben een economische ambitie én ook duidelijke maatschappelijke en innovatieve doelen.

 • We zijn een inclusief bedrijf, waar iedereen zich thuis voelt.
 • We zijn een bedrijf waar het beweegt. Stilstaan dat doen we niet, tenzij het is om te reflecteren.
 • Je komt terecht in een dynamische, engagerende omgeving met leuke collega’s. We verwachten eigenaarschap en verantwoordelijkheid en geven vertrouwen en flexibiliteit.
 • We bieden een voltijdse job van onbepaalde duur aan met grote jobzekerheid.
 • Behalve een brutoloon gebaseerd op de sectorale loonschalen, mag je ook rekenen op diverse sectorale en Mirto-eigen voordelen zoals een septemberpremie, eindejaarspremie, bedrijfswagen, bijkomende vakantiedagen op basis van leeftijd, maaltijdcheques, ADV-dagen, enz.
 • We werken hard en genieten ook samen van ontspannende momenten zoals frietjes voor het verlof, een uitstap met de collega’s, een ontbijt om het jaar te starten, …
 • Je draagt als directeur sales & operations bij aan een duurzame, begeleide tewerkstelling van personen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. M.a.w. je werkt niet voor een groep aandeelhouders, maar voor de kansen van onze Mirtolisten.

Wie we zoeken (profiel):

Als lid van het directieteam heb je het in jou om strategisch te denken en deze strategie te vertalen naar haalbare operationele actieplannen, op zo’n manier dat jouw teams duidelijke doelstellingen hebben en een heldere rapportering mogelijk is. Bovendien sta je in voor een collegiale en loyale informatiedoorstroom naar onze Mirtolisten en externe stakeholders. Spreken voor 'grotere' groepen schrikt jou dan ook niet af.

 • Je hebt minstens 10 jaar ervaring in een strategische commerciële functie
 • Jij ademt de Mirto-identiteit: je bent een optimistische en spitsvondige koppelaar.
 • Je hebt ‘courage to lead’: je geeft eigenaarschap aan jouw teamleden, maar durft ook het formeel leiderschap op te nemen. Competentiegerichte gesprekstechnieken hebben voor jou geen geheimen.
 • Je bent stressbestendig: je houdt het hoofd koel en pakt de zaken snel maar doordacht aan.
 • Je bent communicatief! Je bent een duizendpoot met een grote zichtbaarheid in het bedrijf en daarbuiten en weet jouw communicatiestijl aan te passen aan het doelpubliek.
 • Je denkt steeds oplossingsgericht en werkt gestructureerd en ordelijk.
 • Je hebt zin om continu te verbeteren en bent een trekker in veranderingsprocessen. De PDCA cyclus zit je dan ook als gegoten.
 • Je beheerst het Nederlands zeer goed, Frans en Engels goed.
 • Je hebt geen koudwatervrees om digitale tools te gebruiken en op te starten.

PLAATS TEWERKSTELLING:

Mirto – site Gent
Industriepark-Drongen 21
9031 Drongen

Mirto – site Eeklo
Industrielaan 40
9900 Eeklo

Interesse?

Stuur dan je cv en motivatiebrief naar jobs@mirto.be t.a.v. Petra Peleman (HR manager) of klik hier.