Communicatiemaker (site Gent & site Eeklo)

Web vacatures communicatiemaker

Wij van Mirto, wij hebben een speciale missie. Wij willen namelijk pioniers zijn. Vechters voor de goede zaak. We willen dat iedereen ziet hoe waardevol onze handenarbeid is. Hoe willen we dat doen? Door klanten te zoeken die in ons geloven. Door prima werk af te leveren en onze klanten blij te maken. Door werk op maat te creëren voor ieder van ons. Werk dat ons een doel geeft, en ook goesting. Kortom: we spelen alles met plezier voor je klaar!

Voor dat laatste (en nog veel meer) zijn we op zoek naar een communicatiemaker.
We zoeken een gangmaker die Mirto weet te verbinden, zowel met onze medewerkers als met de externe wereld.

Wie we zoeken

Onze meer dan 300 medewerkers voelen zich ‘Mirtolist’, mede dankzij jouw efficiënte en zeer uiteenlopende communicatie-acties.

 • Je houdt onze Mirtolisten op de hoogte van het reilen en zeilen binnen Mirto en gebruikt hiervoor o.a. de beeldschermen in de refters, de Mirto Gazet, onze prikborden, de website, interne en social media kanalen, …
 • Niet alleen zorg je voor interessante inhoud – die je o.a. kan vinden bij jouw collega’s van de verschillende diensten – maar je gooit hier ook een duidelijke Mirto-saus overheen en maakt de info toegankelijk voor al onze medewerkers. 5 keer dezelfde boodschap, maar steeds aangepast aan een andere doelgroep en communicatiedrager? Daar draai jij je hand niet voor om!
 • Je bent de gangmaker voor diverse evenementen voor onze medewerkers. Een uitstap, een feestje, een bezoek aan de diverse sites van Mirto, een startdag om het nieuwe jaar in gang te steken, … Je stroopt de mouwen op bij de organisatie van deze events: je denkt aan de grote én kleine to do’s en zorgt voor de nodige omkadering op vlak van communicatie, denk maar aan posters, uitnodigingen, enz.
 • Je ondersteunt jouw collega’s in het realiseren van hun doelen: de preventie-dienst organiseert een veiligheidsdag, HR heeft nood aan een nieuwe brochure, sales wil onze klanten verrassen, de directie staat aan jouw deur met de inhoud van het jaarverslag, …? Dan kunnen ze bij jou terecht: niet alleen voor jouw frisse ideeën, maar ook voor de uitwerking van de nodige communicatietools.
 • We hebben een nieuwe huisstijl waar we trots op zijn. Jij zorgt ervoor dat deze gedragen wordt en helpt collega’s met het juist toepassen van onze huisstijl.

Aan de buitenwereld maak je duidelijk waar Mirto voor staat en wat klanten van ons mogen verwachten: waarom Mirto voor hen de perfecte partner is!

 • Meer dan 300 verschillende talenten, 2 locaties (Gent en Eeklo), 4 gebouwen, 3 activiteitenclusters met elk hun specialisatie én een bedrijf dat continu in beweging is. Jij slaagt erin om op een duidelijke manier bekend te maken wat het nu precies is dat we doen.
 • Je gebruikt hiervoor alle toepasselijke kanalen: met een vlotte pen en grafisch vernuft hou je onze website fris en up-to-date en spreek je nieuwe doelgroepen aan door middel van nieuwsbrieven en diverse campagnes die niet alleen het commerciële karakter van Mirto in de kijker zetten, maar ook onze missie op vlak van duurzaamheid bekend maken.
 • Is Mirto niet vindbaar op Google? Dan bestaat Mirto niet! … Een beetje kort door de bocht, maar als communicatiemaker zorg jij er wél voor dat we diverse sociale media kanalen gebruiken en een goede SEO- en SEA-aanpak toepassen die potentiële klanten in de richting van Mirto stuwen.
 • We sturen niet alleen communicatie uit, we trekken geïnteresseerden ook naar binnen. Een PR-event, een opendeurdag, een nieuwe activiteit die van start gaat? Jij zet jouw schouders onder de organisatie ervan en ondersteunt met de nodige communicatiemiddelen.

Een hele uitdaging, waar we zelfstandigheid verwachten maar ook zorgen voor de nodige omkadering dankzij 2 externe collega’s: een digitaal marketeer en een brand agent. Rapporteren doe je rechtstreeks aan de hoofdorchestrator, onze algemeen directeur.

Wie ben jij

 • Jij ademt de Mirto-identiteit: je bent een optimistische en spitsvondige koppelaar.
 • Je hebt een vlotte pen en je kan, in echte Mirto-stijl, content verzorgen voor print en web. Je schrijft met een grote taalgevoeligheid en past je moeiteloos aan aan je doelgroep.
 • Je bent grafisch sterk onderlegd, hebt kennis van o.a. Illustrator, InDesign en Photoshop. Je weet hoe je een website aantrekkelijk maakt, maar ook hoe je een bestand drukklaar kan afleveren bij een drukker voor het beste resultaat.
 • Mailchimp, CMS, Wordpress, … jij weet precies waarover het gaat en vindt hierin eenvoudig jouw weg. Niet helemaal vertrouwd met deze software? Dan zorgt jouw digitale nieuwsgierigheid ervoor dat je deze programma’s vlot aanleert.
 • Je bent een teamspeler en kan je echt ten dienste stellen van jouw collega’s en de missie van Mirto. Niet vaak maar af en toe ook in het weekend of ’s avonds, vb. bij een event.
 • Social media heeft voor jou geen geheimen, je weet de juiste kanalen toe te passen voor de diverse doelgroepen. Je creëert vlotte posts die potentiële klanten en medewerkers aantrekken.
 • Je bent stressbestendig: de update van de beeldschermen die live moet, het jaarverslag dat in print moet en die collega die jou nodig heeft voor de organisatie van dat nieuwe project: jij houdt het hoofd koel en pakt de zaken snel maar doordacht aan.
 • Je bent creatief! Onze huisstijl staat dan wel reeds op punt, jij weet precies hoe je je deze eigen maakt en past deze consequent toe voor verschillende dragers en doelgroepen.

Wat we jou bieden

Mirto is, als maatwerkbedrijf, niet zomaar een bedrijf. We hebben een duidelijke economische ambitie, maar minstens even belangrijk: ook duidelijke maatschappelijke en innovatieve doelen.

 • We zijn een inclusief bedrijf, waar het beweegt. Stilstaan, dat doen we niet bij Mirto. Tenzij het nodig is om even te reflecteren, want communicatie voeren doen we als een sluipschutter, zelden met een shotgun.
 • Je komt terecht in een dynamische, niet streng-hiërarchische omgeving met leuke collega’s.
 • We verwachten eigenaarschap en verantwoordelijkheid en geven vertrouwen en flexibiliteit (telewerk is mogelijk 1 dag per week en glijdende uren zijn van toepassing).
 • We bieden een voltijdse job van onbepaalde duur aan met grote jobzekerheid.
 • Behalve een brutoloon gebaseerd op de loonschalen van PC327.01 – beschutte werkplaatsen, mag je ook rekenen op diverse sectorale en Mirto-eigen voordelen zoals een septemberpremie, eindejaarspremie, bijkomende vakantiedagen op basis van leeftijd, maaltijdcheques, ADV-dagen, …
 • We werken hard maar genieten ook van ontspannende momenten zoals frietjes voor het verlof, een uitstap met de collega’s, een ontbijt om het jaar te starten, …
 • Je draagt als communicatiemaker bij aan een duurzame, begeleide tewerkstelling van personen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. M.a.w. je werkt niet voor een groep aandeelhouders, maar voor de kansen van onze Mirtolisten.

Waar je zal werken

Mirto - site Gent
Industriepark-Drongen 21
9031 Drongen

Mirto - site Eeklo
Industrielaan 40
9900 Eeklo

Interesse?

Stuur dan je cv en motivatiebrief naar jobs@mirto.be of klik hier.