HR-manager Leren & Ontwikkelen (site Gent & site Eeklo)

Web vacatures hr manager

Wij van Mirto, wij hebben een speciale missie. Wij willen namelijk pioniers zijn. Vechters voor de goede zaak. We willen dat iedereen ziet hoe waardevol onze handenarbeid is. Hoe willen we dat doen? Door klanten te zoeken die in ons geloven. Door prima werk af te leveren en onze klanten blij te maken. Door werk op maat te creëren voor ieder van ons. Werk dat ons een doel geeft, en ook goesting. Kortom: we spelen alles met plezier voor je klaar!

Voor dat laatste (en nog veel meer) zijn we op zoek naar een HR-manager Leren & Ontwikkelen. We zoeken HR-manager die weet waar Mirto naartoe wil en personeelsplannen maakt die onze (toekomstige) medewerkers én Mirto ondersteunen.

Wie we zoeken

Bedenken en ontwikkelen

Je bedenkt en ontwikkelt - samen met jouw team en gealligneerd met de strategie van Mirto - een HR-beleid dat onze medewerkers ondersteunt in hun loopbaan. Denk hierbij o.a. aan een recrutering- en selectiebeleid, retentiebeleid, beleid ziekteverzuim, VTO-beleid, competentiebeleid, enz. Enkele concrete voorbeelden:

 • Je bepaalt op welke manier de selectie van nieuwe Mirtolisten gebeurt. Je bepaalt de gesprek-methodieken, wie wanneer aanwezig is bij een gesprek, welke assessment tools we gebruiken, enz.
 • Je bekijkt de cijfers ziekteverzuim, bepaalt de doelstellingen en de nodige acties om om deze doelstellingen te realiseren. Je bepaalt de stappen en wie deze uitvoert: je kijkt naar jouw eigen rol en de rol van vb. de direct leidinggevende.
 • Je volgt van nabij de sociale juridische wetgeving op, en hebt hierbij specifieke focus voor de evoluties in het landschap van de maatwerkbedrijven. Je kijkt welke opportuniteiten en bedreigingen hierin liggen voor Mirto en stelt acties voor om hier efficiënt op in te spelen.

Implementeren, uitvoeren en ondersteunen

Je bepaalt niet alleen het kader van beleidsthema's, je staat ook voor de implementatie en uitvoering ervan. Je staat met beiden voeten op 'de werkvloer' om daar jouw rol als HR-manager op te nemen. Je weet hoe je verandering implementeert en medewerkers warm maakt voor de toepassing van nieuwe methodieken en afspraken. Enkele concrete voorbeelden:

 • Bedenk je samen met jouw team een nieuw VTO-plan? Dan bekijk je van tevoren de impact op de productieplanning en stem je dit met de productiemanagers af. Je beheert het overzicht en de kwaliteit van de opleidingen en zorgt voor de ontwikkeling van interne opleiders. Maakt het gebruik van een E-learning tool hiervan deel uit? Dan stel je hiervoor richtlijnen op. Waar je ziet dat de toepassing afwijkt grijp je in en geef je bijkomende toelichting, ...
 • Je staat in voor de selectie en recrutering van nieuwe omkaderingsleden. Je stelt de vacatures op, beheert deze op de diverse platformen en voert - samen met de leidinggevende - de gesprekken. Je coacht de betrokken leidinggevenden in het voeren van dergelijke gesprekken.
 • Je coacht onze leidinggevenden in het voeren van POP-gesprekken en organiseert de nodige externe opleidingen. Je gaat na of de doelstellingen worden gehaald en controleert de kwaliteit van de gesprekken. Zie je verbeterpunten, dan bespreek je deze met de coaches en ondersteun je hen hierin. Ook wanneer zij ondersteuning nodig hebben in het oplossen van conflicten die verder gaan dan hetgeen zij 'op de werkvloer' kunnen oplossen, sta jij voor hen klaar.

Rome werd niet gebouwd op één dag. Samen met jouw teamleden stel het JaarActiePlan van het team op. In het managementteam stem je dit af met de andere domeinen, vb. productie, preventie, ... In dit JAP worden de thema's, de concrete acties, de timing vermeld. Je volgt dit op, biedt ondersteuning in jouw eigen HR-team – leren en ontwikkelen en rapporteert over de voortgang in het managementteam.

Wie ben jij

 • Jij ademt de Mirto-identiteit: je bent een optimistische en spitsvondige koppelaar.
 • Je hebt ‘courage to lead’: je geeft eigenaarschap aan jouw teamleden, maar durft ook het formeel leiderschap op te nemen.
 • Je bent een teamspeler en kan je echt ten dienste stellen van de missie van Mirto en de Mirtolisten.
 • Je bent stressbestendig: jij houdt het hoofd koel en pakt de zaken snel maar doordacht aan.
 • Je bent communicatief! Je bent een duizendpoot met een grote zichtbaarheid in het bedrijf en weet jouw communicatiestijl aan te passen aan het doelpubliek.
 • Je bent gebeten door Soft-HR: je hebt theoretische kennis en praktische ervaring in het bedenken en implementeren van een divers HR-beleid.
 • Competentiegerichte gesprekstechnieken hebben voor jou geen geheimen meer.
 • Je bent discreet en integer, je gaat zorgvuldig met gevoelige informatie om.
 • Je denkt steeds oplossingsgericht en werkt gestructureerd en ordelijk.
 • Je beheerst het Nederlands zeer goed.
 • Je werkt vlot met MS Office en Outlook, hebt ervaring in het werken met diverse HR-softwarepakketten. Je hebt geen koudwatervrees om digitale tools te gebruiken en opstarten.
 • Je hebt zin om continue te verbeteren en bent niet bang voor verandering.

Als deel van het managementteam heb je het in jou om doelstellingen op te stellen, op duidelijke wijze te rapporteren en bij te sturen waar nodig. Bovendien sta je mee in voor een collegiale en loyale informatiedoorstroom naar onze Mirtolisten, spreken voor 'grotere' groepen schrikt jou dan ook niet af.

Wat we jou bieden

Mirto is, als maatwerkbedrijf, niet zomaar een bedrijf. We hebben een duidelijke economische ambitie, maar minstens even belangrijk: ook duidelijke maatschappelijke en innovatieve doelen.

 • We zijn een inclusief bedrijf, waar het beweegt. Stilstaan, dat doen we niet bij Mirto. Tenzij het nodig is om even te reflecteren, want een HR-beleid vraagt bedachtzaamheid
 • Je komt terecht in een dynamische, niet streng-hiërarchische omgeving met leuke collega’s.
 • We verwachten eigenaarschap en verantwoordelijkheid en geven vertrouwen en flexibiliteit
 • We bieden een voltijdse job van onbepaalde duur aan met grote jobzekerheid.
 • Behalve een brutoloon gebaseerd op de sectorale loonschalen, mag je ook rekenen op diverse sectorale en Mirto-eigen voordelen zoals een septemberpremie, eindejaarspremie, bedrijfswagen, bijkomende vakantiedagen op basis van leeftijd, maaltijdcheques, ADV-dagen, …
 • We werken hard maar genieten ook van ontspannende momenten zoals frietjes voor het verlof, een uitstap met de collega’s, een ontbijt om het jaar te starten, …

Je draagt als HR-manager Leren & Ontwikkelen bij aan een duurzame, begeleide tewerkstelling van personen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. M.a.w. je werkt niet voor een groep aandeelhouders, maar voor de kansen van onze Mirtolisten.

Waar je zal werken

Mirto - site Gent
Industriepark-Drongen 21
9031 Drongen

Mirto - site Eeklo
Industrielaan 40
9900 Eeklo

Interesse?

Stuur dan je cv en motivatiebrief naar jobs@mirto.be of klik hier.